Werken na je studie; zo kom je aan een baan

Geplaatst op

Hèhè, die studie zit er eindelijk op. Na vele jaren bikkelen heb je eindelijk je diploma gehaald en nu wordt het tijd voor de volgende stap; een baan vinden. Dat klinkt misschien makkelijk, maar in de praktijk blijkt dat dit helemaal niet zo makkelijk is. Met de tips die je in dit artikel lees heb je binnen een mum van tijd een goede baan.

Waar moet jouw baan aan voldoen

Als eerste moet je jezelf afvragen wat je verwacht of zoekt in een baan. Maak hiervan een lijstje en geef de zaken waar je het meeste waarde aan hecht prioriteit. Beperk je vervolgens tot de drie belangrijkste eisen en start met deze eisen de zoektocht.

CV make-over

Natuurlijk wil je wel een beetje goed voor de dag komen! Daarom is het belangrijk dat jouw CV er tip top verzorgd uitziet. Natuurlijk heb je nog niet veel werkervaring, maar al de werkervaring die je hebt moet je wel goed vermelden op je CV. Het is belangrijk dat de werkervaring die je wel hebt van bijvoorbeeld een bij baantje er keurig verwoord op staat.

Vacature websites

Tegenwoordig heb je veel verschillende vacature websites. Wat op zich handig is, maar soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Vacature websites zijn vaan heel algemeen en daar moet je doorheen weten te prikken.

Gelukkig zijn er ook vacature websites die zich focussen op één branche. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een psycholoog vacature dan heb je websites die helemaal toegespitst zijn op vacatures in de psychologie.

Bron: psyjobs.be