27 november 2021

Wat zijn de beste mbo opleidingen op te doen?

2 min read

Nadat je jouw middelbare school diploma hebt behaald, ga je als het goed is verder studeren op een MBO opleiding. Voordat je dit gaat doen, heb je waarschijnlijk al wat georiënteerd op de verschillende opleidingen die er zijn en die je misschien leuk vind. Er zijn veel verschillende MBO opleidingen en je moet maar net iets vinden wat je leuk vind maar ook waar baangarantie in zit. Voor de een is dit onderwerp belangrijker dan voor de ander. Echter moet je niet alleen maar een opleiding uitkiezen omdat je er gegarandeerd een baan mee zal krijgen. Denk dus ook na of je het werk of eventueel vervolg opleiding erna wel leuk vind. Gelukkig zijn er veel websites zoals Mbostart die alle mbo opleidingen voor je op een rijtje zet.

Beste opleidingen

Als je het toch wel erg belangrijk vind dat je een goede baan kan vinden waar je genoeg kan verdienen zijn er een paar opleidingen waar je naar kan kijken. De best betaalde mbo opleiding is procesoperator. Je hebt deze opleiding in drie verschillende niveaus en kan er in veel verschillende bedrijven mee werken.

Als je meer een verzorgende type bent is de opleiding verpleegkundige, maatschappelijk werker, medisch assistent of verzorgende-IG misschien wat meer voor je. In alle banen zijn er veel tekorten waardoor ze aardig wat mensen nodig hebben en daar ook voor willen betalen. Met deze opleidingen zal je gelijk na je diploma aan de slag kunnen.

Technologie zal altijd een goed betaalde baan blijven maar als je liever niet op het platteland wilt blijven kan je er ook voor kiezen om maritieme techniek te studeren. Hierna ben je werkzaam op een boot als matroos, schipper machinist of stuurman voor kleine of grote schepen. Ook in de industrietechniek kan je snel aan de slag en zal je binnen anderhalf jaar al een lekker bedrag verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *