27 november 2021

Wat voor toekomstprofiel heeft een werktuigbouwkundige?

2 min read

Na het afronden van de middelbare school kiezen veel jongeren ervoor een vervolgopleiding te gaan doen. Om deze keuze met enige zekerheid te kunnen maken, is het belangrijk dat jongeren goed nadenken over wat ze later kunnen en willen doen en wat hun interesses zijn. Een studiekeuzetest als die van hbostart kan daarbij helpen. Voor veel mensen is de toekomst, na het studeren, een zeer belangrijke factor tijdens het kiezen voor een vervolg opleiding. Daarom wordt het toekomst profiel van iemand die de studie werktuigbouwkunde doet hier uiteengezet.

Baangarantie

Aan de lopende band worden nieuwe producten en machines uitgevonden, gebouwd en verbeterd. Dat betekent dat het werk van een werktuigbouwkundige relevant zal blijven. In iedere sector en bij ieder bedrijf is een werktuigbouwkundige een heel erg goede aanvulling. Daarom kun je er na het afronden van de studie zeker van zijn dat je aan de slag komt. Verder is de studie werktuigbouwkunde een zeer brede opleiding. Dat betekent dat je veel verschillende dingen leert. Door dat je over veel verschillende aspecten van het vak leert, kun je na het afronden van de studie veel verschillende dingen doen. Je toekomstige baan ligt dus nog niet vast, je kunt zelf aansturen op wat er het best bij jou past. Daarbij kun je, zelfs nadat je voor een bepaalde richting hebt gekozen, nog van mening veranderen, omdat je breed bent opgeleid. Je hoeft dus niet van je twintigste tot je zeventigste hetzelfde te doen.

Geen robots

Er is geconstateerd dat het werk van een werktuigbouwkundige een kleine kans heeft overgenomen te worden door robots. Namelijk slechts 1 procent. Dat brengt een extra beetje zekerheid voor jouw toekomst als je ervoor kiest deze opleiding te gaan doen.

Het kiezen van een vervolgopleiding is voor niemand makkelijk. Het vormt een groot deel van hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Maar met het oog op de toekomst is werkbouwkunde een zeer goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *