Wat doen met oude kleding? Wij geven je tips!

Geplaatst op

We hebben allemaal wel kledingstukken in onze kast liggen die we al jaren niet meer dragen. Daarom is het verstandig om zo nu en dan even je kast op te ruimen en te kijken wat je wel en niet meer gaat dragen. Hoewel je weet dat je sommige stukken niet meer gaat dragen, kan het zijn dat je het zonde vindt om deze kledingstukken weg te gooien. Maar wat moet je dan met je kleding in plaats van weggooien? Wij geven je graag een aantal tips!

Weggeven

Veel gezinnen gebruiken oude kinderkleding voor als hun kleinere spruit iets ouder is. Zo worden kledingstukken hergebruikt én komt het terecht bij iemand die er heel blij mee is. Als je geen gezin hebt of je weet iemand anders die je er heel blij mee kan maken, geef dan een tas vol met oude kleding! Zo voorkom je dat kledingstukken worden weggegooid en geef je het aan een goed doel. Er zijn ook speciale verzamelcontainers waar je oude kleding in kan stoppen. Deze containers worden gedoneerd aan ontwikkelingslanden. Een erg mooi initiatief!

Knutselen

Je kunt oude kleding natuurlijk ook zelf gaan verknippen en verbouwen. Zo kun je van een lange broek een korte broek maken en tover je een jurk om tot een kortere versie. Ideaal! Zo kun je kleding dat je toch niet meer draagt een nieuw leven inblazen en omtoveren tot een heel nieuw kledingstuk. Deze make-over is daarnaast ook nog eens heel goed tijdverdrijf en bevordert het je creativiteit!

Bedrukken

Heb je kleding die je niet meer draagt, omdat je het design bijvoorbeeld te simpel vindt? Laat je oude T-shirt bedrukken! Kies uit diverse printjes, afbeeldingen en teksten die jij op een shirt wil laten zetten en geef het item een compleet nieuwe look.