20 januari 2022

Muizenoverlast snel verhelpen

2 min read

Er is geen enkele ongediertesoort die je graag in huis hebt. Maar muizen zijn toch wel een ongediertesoort die veel mensen verafschuwen. En dat is niet voor niets. Muizen kunnen namelijk veel schade aanrichten. Van materiële schade tot gezondheidsschade. Je hebt deze beestjes dan ook liever niet in jouw persoonlijke leefomgeving. Kamp je met muizenoverlast in huis? Schakel dan een ongediertebestrijder in voor een snelle oplossing.

Gevolgen van muizen in huis

Ondanks dat muizen relatief klein zijn, kunnen ze voor veel overlast zorgen. Je moet hierbij onder andere denken aan materiële schade. Muizen zijn namelijk dol op jouw voedselvoorraad. Daarnaast doen muizen zich ook graag tegoed aan jouw plinten of overige meubelstukken. Alsof deze materiële schade nog niet genoeg is, kan de schade nog verder gaan. Muizen kunnen namelijk ook schade aan jouw gezondheid toebrengen. Muizen dragen allerlei ziekteverwekkers bij zich. Wanneer deze ziekteverwekkers jouw lichaam bereiken, kun je met serieuze gezondheidsklachten te maken krijgen. Dus heb je een of meerdere muizen in huis ontdekt? Laat een professionele bestrijder dan direct de muizen bestrijden. Je wilt immers voorkomen dat deze beestjes (verdere) materiële en immateriële schade kunnen aanrichten.

Overlast door muizen in bedrijfspanden  

De aanwezigheid van muizen in jouw woning is uiteraard buitengewoon vervelend. Maar ook in bedrijfspanden kan de overlast door muizen vergaand zijn. In sommige gevallen kan deze ongediertesoort het voortbestaan van een onderneming zelfs serieus beïnvloeden. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een restaurant of een hotel. Bij dit soort bedrijven kan een muizenplaag desastreuse gevolgen hebben. Het zijn immers plekken waar hygiëne hoog in het vaandel moet staan. Een ongedierteplaag kan ervoor zorgen dat de hygiëne niet gewaarborgd kan worden. De financiële gevolgen kunnen voor dit soort ondernemingen bij ongedierteplagen dan ook groot zijn. Dus ben jij ondernemer en kamp je met muizenoverlast? Laat de muizen dan altijd zo snel mogelijk bestrijden.

Kun je muizenoverlast voorkomen?

Professionele ongediertebestrijders staan altijd voor je klaar om te hulp te schieten bij een muizenplaag. Dat is uiteraard plezierig. Maar je krijgt liever helemaal niet met muizen in jouw pand te maken. Is het mogelijk om muizen uit je pand te weren? En hoe kun je dat dan het beste doen? Muizen komen af op voedsel en warmte. Ze bouwen bijvoorbeeld graag een nest in jouw warme woning. Het dichten van gaten en kieren is daarom raadzaam. Je beperkt hiermee letterlijk het aantal toegangswegen voor muizen tot jouw woning. Daarnaast is het belangrijk om rondslingerend voedsel te voorkomen. Dit trekt namelijk muizen aan. Let je hier op? Dan verklein je de kans op een muizenplaag in jouw pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *