27 november 2021

Beste compact camera

2 min read

Ondanks de opkomst van smartphones, zijn er nog steeds een aantal voordelen van compact camera's ten opzichte van de smartphone. Hoewel die standaard wegwerpcamera's zo goed als verdwenen zijn, blijven de beste compact camera's voordelen bieden ten opzichte van cameratelefoons. Grotere sensoren zijn natuurlijk een bonus, terwijl kantelbare touchscreens en fysieke bedieningselementen een meer tactiele opname-ervaring bieden dan het vasthouden van een smartphone. Wat je fotografeerstijl of budget ook is, er is een compact camera voor elk soort fotograaf. Hier is een lijst van enkele van de beste compact camera's die er zijn:

Fujifilm X100V 

De Fujifilm X100V neemt wat al een speciale camera was en lost al zijn problemen op – het is de perfecte compact camera voor het tijdperk van de smartphone. Hij heeft nog steeds een stijlvol, compact design, grote APS-C sensor, unieke hybride zoeker en een vast 23mm f/2 objectief. Dit alles is nu echter verbeterd op de X100V, die een nieuw kantelbaar scherm en verbeterde autofocusprestaties biedt. De beeldkwaliteit is verbeterd, mede dankzij een opnieuw ontworpen lens, en de prestaties bij weinig licht zijn veel beter. 

Panasonic Lumix ZS200/TZ200

Panasonic heeft het genre reiszoomcamera's gemaakt: compacte camera's die je gemakkelijk in een broekzak passen, maar waarin lange zoomlenzen zijn ingebouwd. De zoomlens is niet heel groot, maar de veelzijdige 15x zoom zou voor de meeste mensen meer dan genoeg moeten zijn en nog steeds gemakkelijk alle smartphones verslaan. Je krijgt een elektronische zoeker, maar er is ook 4K-video en een geweldige touchscreen-interface. Als je op zoek bent naar een nette alles-in-één compact camera die geweldige foto's levert, dan is dit de juiste camera voor jou. 

Sony ZV-1

Als het voornamelijk video's in plaats van foto's maakt, dan is de Sony ZV-1 de beste optie die er is. Niet dat hij ook niet erg goed in staat is om stilstaande beelden te maken – hij heeft tenslotte dezelfde sensor en processor als Sony's nieuwste camera's uit de RX100-serie – maar de belangrijkste kracht van de ZV-1 zijn de video's. Deze omvat een toonaangevende autofocus, waardoor het voortdurend op mensen en bewegende objecten in het frame kan worden vergrendeld, en het heeft een indrukwekkende videokwaliteit van de 20,1 MP 1-inch sensor. Deze worden ondersteund door een 3,5 mm microfoonpoort voor het verbeteren van de geluidskwaliteit met een externe microfoon, en een flitsschoen voor een optionele flitser. Deze compact camera is perfect als je alleen portretten of vlogs maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *