27 november 2021

Alles over auto leasen

2 min read

Auto’s leasen: vrijwel iedereen kent de term, maar toch zijn er verassend veel mensen die er toch niet veel over weten. Misschien heb je net een nieuwe baan en word je daar voor het eerst vanuit het bedrijf een lease auto aangeboden, maar heb je geen idee of het voordeliger is dan de auto die je nu hebt, of twijfel je of je niet liever zelf je eerst auto koopt. Misschien heb je zelf net een bedrijf opgestart en daar veel in geinvesteerd, waardoor je erachter kwam dat een auto leasen iets is om in zo’n geval goed op te besparen. Het ding met auto’s leasen is, net als met alles, dat er voor en nadelen zijn, en het geheel afhangt van jouw situatie of het een goede keus is. Om die keus te kunnen maken heb je meer kennis nodig over wat een auto leasen is en wat erbij komt kijken. Dus we zetten hier wat feitjes op een rijtje!

Wat is een auto leasen?

Een auto leasen is eigenlijk een auto huren, maar meer op de manier waarop je een huis huurt dan een fiets of een smoking. Net als bij het huren van een huis lijkt de auto echt van jou, je leeft erin, maakt hem eigen, maar het is toch niet écht je eigendom, waardoor je er minder voor hoeft te betalen. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid voor onderhoud niet bij jou, wat ook weer kan schelen.

BKR registratie

Voordat je een auto gaat leasen is het ook belangrijk dat je je verdiept in de BKR registratie. Als een leaser een BKR registratie heeft betekent dat dat het bedrijf een officieel keurmerk heeft. Dit kan voordelig zijn omdat je zo zeker weet dat het bedrijf te vertrouwen is. Maar het hoeft niet altijd handig te zijn. Het is namelijk ook zo dat zodra er een BKR registratie bij komt kijken, leasen wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting. Wat het eigenlijk altijd is, maar dit kan in de weg komen te staan van de mogelijke hoogte van je hypotheek of andere lening. Een auto leasen zonder bkr check kan voor jou dan misschien wel een betere keus zijn.

Iets voor jou?

Kortom, een auto leasen is ontzettend handig, maar niet voor iedereen in elke situatie. Neem bovenstaande informatie in achting en bedenk goed of een auto leasen bij jou past! Wie weet rijdt jij dus binnekort in een mooie nieuwe auto zonder zorgen of stress.